Pris för garagedörrar

Hur mycket en garagedörr kostar kan variera enormt. Den lägsta prisnivån ligger runt 6,000 kronor – billigare garageportar än så går att hitta, men det är svårt – medan de allra dyraste kan kosta uppemot 40,000 kronor eller mer. Slutpriset bestäms av ett flertal olika faktorer, och om man inte har en oändlig budget, så gäller det att prioritera. Vilka egenskaper är viktigast för dig när du ska köpa en garageport?

Typ av port

Vilken typ av port man väljer påverkar givetvis priset, men inte nödvändigtvis i så stor utsträckning som man skulle kunna tro. Viktigare är där vilken kvalitet man vill ha på sin garageport, och huruvida den ska vara motordriven eller inte. En enkel vipport utan automatik är billigt, medan en takskjutport med automatisk öppnare kostar betydligt mer. Priset för olika typer av garageportar påverkas också av monteringskostnaden; ju mer komplicerad att montera, desto dyrare blir det.

Material

Garageportar av alla typer tillverkas i en mängd olika material, vilket givetvis också sätter sitt spår på priset. Det gäller här också att tänka ett steg längre; en garageport i trä, till exempel, kan vara både billigare och snyggare, men kräver mer i form av underhåll, vilket gör att det verkliga priset på lång sikt kan bli högre än andra material med högre inköpskostnad.

Montering

Monteringskostnaden har vi redan nämnt i förbifarten, men den kan det vara värt att gå in närmare på. Till skillnad från ytterdörrar, så är garageportar något man helst inte ska montera själv, trots att monteringskostnaden kan vara rätt så hög. När man jämför priset på garageportar hos olika leverantörer, så gäller det att kontrollera om detta pris inbegriper montering eller inte.

Isolering

Vill man ha en välisolerad garageport, så vår man räkna med att betala lite extra. Det är dock en kostnad man inte bör spara in på om man har ett varmgarage, som man har tänkt sig att använda året runt. Garageporten blir då lätt en riktig värmebov, vilket givetvis påverkar kostnaderna för uppvärmning negativt.

Kvalitet

Man får vad man betalar för brukar det heta, och en hel del ligger det i det. Kvalitet är ett svårdefinierbart begrepp, och vid en första anblick kan två olika garageportar verka identiska, fast den ena är flera tusen kronor dyrare. Det handlar då ofta om flera små detaljer, vad gäller exempelvis säkerhet, utformning, utseende och så vidare, som motiverar det högre priset. Högre kvalitet, helt enkelt, trots att det i grund och botten rör sig om samma garageport.

Garageportar för alla

Välkommen till www.garageporten.n.nu. Det här är en informationssida för dig som funderar på att byta garageport och undrar vilka möjligheter som finns.

Målet är att informationen här alltid ska vara tidlös eller uppdaterad, med länkar till tillverkare och återförsäljare, liksom listor på vad som är bra att tänka på och känna till. Om du undrar något är du alltid varmt välkommen att höra av dig!

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)