Vanliga Frågor

Här har vi samlat några vanliga frågor vi fått från kunder och andra som är intresserade av garageportar. Om du har en fråga som inte finns med här är du mer än välkommen att höra av dig, antingen via kontaktformuläret här eller i kommentarsfältet nedan, så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa dig!

Ingår installation i priset? Kan man montera garageporten själv? Det varierar från leverantör till leverantör huruvida installation ingår i priset. Då installationen av en garageport kan kosta rätt så mycket, är det något man bör ta reda på på ett tidigt stadium när man ska välja ny garageport. Att installera en garageport själv är visserligen möjligt, och speciellt slagportar är inte så komplicerade, men det tar tid och kan vara ett riskabelt jobb. Därför är det vanligtvis bäst att anlita en utbildad montör för jobbet.

Vilka garageportar kan förses med motoröppnare? I princip kan alla typer av garageportar förses med automatisk öppnare, och det är också vanligtvis standard för takskjutportar och rullportar. Men man kan även köpa automatiska portöppnare till vipportar och slagportar. Funderar man på att skaffa en motoröppnare till sitt garage, så är det en bra idé att redan från början köpa en garageport som är utrustad med en sådan, då det förenklar installationen.

Vilka garageportar håller värmen bäst? Alla typer av garageportar kan isoleras till viss del, men det kan vara både dyrt och svårt vad gäller rullportar. Om det är viktigt att ens nya garageport håller värmen bra, så bör man därför i första hand se närmare på vipportar och slagportar. Takskjutportar kan dock även de hålla värmen bra, men är vanligtvis inte lika bra i det hänseendet. När du letar efter en garageport med bra isolering, så håll utkik efter det u-värde som vanligtvis anges; detta ska vara så lågt som möjligt.

Är installationskostnaden avdragsgill med ROT? Om du äger fastigheten i fråga, så är kostnaden för installation av en garageport avdragsgill via ROT. Detta innebär att arbetskostnaden halveras. Observera dock att detta enbart gäller arbetskostnaden, och inte kostnaden för själva garageporten. Har det företag du anlitar F-skattesedel, så sker ROT-avdraget vanligtvis per automatik, utan att du behöver tänka närmare på det.

Kan man få fönster till sin garageport, och hur påverkar det isoleringen? Alla typer av garageportar kan förses med fönster, även takskjutportar. Ett fönster kan påverka isoleringen negativt, så det är därför viktigt att man väljer rätt sorts material, exempelvis isolerglas, till ett garageportsfönster.

Kan man få en dörr i porten? En dörr i garageporten innebär att man kan ta sig in och ut ur garaget utan att behöva öppna porten. De flesta typer av garageportar kan förses med en dörr i själva portdelen. Har ens garage inte redan en sidoport, så kan denna typ av lösning vara intressant.

 

Garageportar för alla

Välkommen till www.garageporten.n.nu. Det här är en informationssida för dig som funderar på att byta garageport och undrar vilka möjligheter som finns.

Målet är att informationen här alltid ska vara tidlös eller uppdaterad, med länkar till tillverkare och återförsäljare, liksom listor på vad som är bra att tänka på och känna till. Om du undrar något är du alltid varmt välkommen att höra av dig!

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)