Tillbehör till garageportar

Här är de vanligaste av alla tillbehör till garageportar som är bra att ha koll på inför köpet.

Handtag

Handtag är givetvis något som följer med när du köper garageporten, men det är inte alltid säkert att detta handtag passar just dig. Det är därför vanligt att man kan välja mellan olika handtag när man köper sin garageport, eller helt enkelt köper handtag på annat håll. Ett bekvämt och snyggt handtag gör att garageporten upplevs på ett bättre sätt.

Lås & larm

För den som vill förbättra sitt garages säkerhet, så är garageportens lås definitivt en mycket viktig detalj. Det finns då många olika varianter att välja mellan, för den som vill göra det så svårt som möjligt för inbrottstjuvar att ta sig in via porten. Ytterligare en sak man bör tänka på är då larm, och det finns flera olika lösningar som kan larma om någon försöker forcera din garageport.

Automatisk öppnare

Även om ens garageport inte ursprungligen byggdes med tanke på att den en dag skulle förses med en automatisk öppnare, så kan de flesta garageportar förses med en sådan. Dessa ser då lite olika ut beroende på vilken typ av garageport man har, och det kan krävas lite olika tillbehör beroende på konstruktion. Det finns motoriserade garageportsöppnare som fungerar även med portar man kanske inte trodde att de skulle fungera med. Automatiska öppnare kommer då vanligtvis tillsammans med fjärrkontroll, så att man inte behöver lämna sin bil för att öppna porten.

Säkerhet

Garageportar är stora och tunga saker, och det finns många sätt att skada sig på av dem. Har man motoriserad garageportsöppnare så kan det till exempel vara vettigt att investera i sensorer, som automatiskt känner av om någonting ligger i portens väg, exempelvis ett barn. Det finns även olika lösningar för att minimera risken för klämskador i en vipport, eller för att fjädrarna ska lossna och skjuta iväg.

Fönster & dörr

Om man använder sitt garage som arbets- och hobbyverkstad, så kan det dels vara trevligt att få in lite riktigt solljus där, och dels vara möjligt att ta sig in och ut utan att behöva öppna porten varje gång. Har man inte redan en sidodörr till sitt garage, så kan man bygga in en sådan direkt i garageporten. Detta är då vanligtvis ett betydligt mindre projekt än att bygga in en i själva garaget. På samma sätt är det med fönster; sådana kan man i princip aldrig få för många av, och det är lätt att bygga in sådana i garageportar. Kom dock ihåg att välja rätt typ av material för fönstret, så att inte portens isoleringsförmåga försämras alltför mycket.

Garageportar för alla

Välkommen till www.garageporten.n.nu. Det här är en informationssida för dig som funderar på att byta garageport och undrar vilka möjligheter som finns.

Målet är att informationen här alltid ska vara tidlös eller uppdaterad, med länkar till tillverkare och återförsäljare, liksom listor på vad som är bra att tänka på och känna till. Om du undrar något är du alltid varmt välkommen att höra av dig!

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)